DRUŽBENA ODGOVORNOST

V odvetniški pisarni Gorjup se zavedamo, da imajo naše odločitve in dejanja vpliv na skupnost, v kateri živimo in delamo. Zato skupaj s poslovnimi partnerji, skupnostjo, zaposlenimi in okoljem oblikujemo in sodelujemo v številnih programih družbene odgovornosti. Uspeh naše odvetniške pisarne temelji na soodvisnosti in trudu za celovito in uravnoteženo poslovanje in delovanje.

Tako nas vidijo naši otroci.

družbena odgovornost

Študentska pravda

V sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Mariboru redno sodelujemo na tekmovanju Študentska pravda, kjer slovenski študentje v simulaciji sodnega primera tekmujejo iz znanja civilnega prava. Odvetniška pisarna Gorjup svoje znanje prenaša na mlade generacije in študente vzgaja v odgovorne člane naše skupnosti.

študentska pravda
študentska pravda

Praktično usposabljanje študentov

V sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Mariboru študentom omogočamo praktično usposabljanje v naši odvetniški pisarni. Med dvotedenskim izobraževanjem spoznajo delo odvetnika oziroma pravnika, pravne postopke, skupaj z našimi odvetniki pripravljajo dokumente in se udeležujejo obravnav na sodiščih. Bodočim pravnikom takšno usposabljanje predstavlja neprecenljiv vpogled v pravniški oziroma odvetniški poklic, jih okrepi z delovnimi izkušnjami in bogati njihov življenjepis ob vstopu na trg dela.

praktično usposabljanje študentov
praktično usposabljanje študentov


ELSA STEP in ERASMUS+ praksa

Leta 2017 smo v sodelovanju z društvom ELSA Maribor – Evropsko združenje za študente prava v okviru njihovega projekta ELSA STEP v naši odvetniški pisarni dva tedna gostili izbranega tujega študenta. V tem času je dobil vpogled v procese dela odvetniške pisarne, spoznal razlike med pravnimi sistemi držav, seveda pa je ostal tudi čas, da se je pobliže spoznal z našo kulturo. Leta 2022 je v okviru programa ERAMUS+ tuja študentka pri nas opravljala enomesečno prakso.

ERASMUS+

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

Že vrsto let odgovorno sodelujemo v akciji Dnevi odvetniške pomoči pro bono, s katero Odvetniška zbornica Slovenije vsako leto 19. decembra zaznamuje svoj praznik. Ta dan ljudem ponudimo brezplačno pravno svetovanje. Odvetniki smo postavili zgled in s svojim družbeno odgovornim delovanjem navdušili tudi druge stanovske organizacije (zdravnike, notarje, zobozdravnike in tudi detektive). Skupaj ustvarjamo solidarno družbo, ki temelji na zaupanju in odgovornosti.

mediaspeed-256

Dobri odnosi na prvem mestu

Dobri odnosi na delovnem mestu so v naši pisarni zapisani z veliko začetnico. Tako z zaposlenimi in za zaposlene pogosto organiziramo številne različne aktivnosti, s katerimi krepimo ekipnega duha zunaj delovnega okolja.

Naši zaposleni se lahko v sklopu združenja AVRIO udeležijo prakse v odvetniški pisarni v tujini, ki je vključena v združenje Avrio. Nikita Zatler se je tako l. 2018 sem bila v Severni Irski v odvetniški pisarni Caldwell & Robinson, Solicitors, Eva Žagar pa je bila l. 2022 bila na praksi v Bruslju pri »ebl redsky«.

Dobri odnosi na prvem mestu
Dobri odnosi na prvem mestu

Zdravje na delovnem mestu

Poleg dobrih odnosov med zaposlenimi sledimo tudi promociji zdravja na delovnem mestu. Vsem so vedno na voljo zdravi sadni prigrizki in voda, občasno v pisarni poskrbimo tudi za zdrav zajtrk, prav tako se je v naših pisarnah mesečno izvajala masaža za zaposlene.

V preteklosti smo svojim zaposlenim omogočili tedenske termine igranja tenisa, uporabo fitnesa in vadbe xbody, igranje badmintona, pogosto pa organiziramo tudi športno obarvane izlete in se udeležujemo drugih športnih aktivnosti.

Zdravje na delovno mesto
Zdravje na delovno mesto
mediaspeed-35-600x400

Skrb za okolje

Na krajše službene poti po mestu se pogosto odpravimo kar s službenim kolesom ali souporabljamo stoodstotno električne avtomobile sistema Avant2Go in s tem znižujemo svoj ogljični odtis.

Skrb za okolje:
Skrb za okolje:

REZERVIRAJTE SI TERMIN