ELSA STEP praksa

25 novembra, 2016

Odvetniška pisarna Gorjup v sodelovanju z društvom ELSA Maribor – Evropsko združenje za študente prava, nudi tujim študentom prava in mladim pravnikom dvotedensko prakso, ki bo potekala v poletnih mesecih v letu 2017. Praksa se bo organizirala v okviru programa STEP – »Student trainee exchange programme«, v okviru katerega se društvo ELSA poveže z delodajalcem, ki je pripravljen mladim pravnikom in tujim študentom prava nuditi plačano prakso. Na ta način je študentom prava omogočeno, da pridobijo delovne izkušnje in ob tem spoznajo tudi kulturo druge države.

Program izmenjave študijskih praks se bo v letu 2017 v Sloveniji izvedel prvič, kar daje Odvetniški pisarni Gorjup možnost, da kot ena izmed prvih dveh sodelujočih sodeluje v tem programu ter mladim pomaga pri njihovi nadaljnji poti.

Postopek izbiranja kandidatov se bo začel že decembra 2016, ter bo trajal do januarja 2017, ko bo kandidat izmed vseh prijavljenih izbran na podlagi razgovora in pravočasno oddane prijavnice. Praksa je sicer namenjena le tujim študentom prava in tujim diplomantom, izbrani kandidat pa bo prakso v odvetniški pisarni Gorjup opravljal v mesecu juliju 2017.

Odvetniška pisarna Gorjup z veseljem sodeluje pri praksi, s pomočjo katere se bodo študentje prava ter diplomanti prava seznanili s delom odvetnika v praksi, pridobili neprecenljive delovne izkušnje, ki bodo bogatile njihov življenjepis, ter se tako lažje odločili za to karierno pot.

 

Objavo lahko najdete na naslednji povezavi:

Maribor: The Law Office Gorjup