Spomladanska konferenca združenja Avrio Advocati v Zagrebu

27 maja, 2022

Avrio Advocati, združenje odvetniških pisarn z močno bazo v Evropi ter člani v Ameriki, Hongkongu in Avstraliji, je v Zagrebu organizirala spomladansko konferenco, ki jo je gostila hrvaška odvetniška pisarna Planinić, Šoljić & Partnerji, udeležili pa so se je tudi predstavniki naše pisarne. Tridnevne konference se je udeležilo skoraj 40 delegatov iz 17 držav, udeleženci pa niso uživali le v impresivni poslovni agendi, ampak tudi v odličnih družabnih dogodkih.

Eden izmed govornikov na konferenci je bil Tihomir Orešković, nekdanji predsednik hrvaške vlade in trenutno predsednik uprave Xantis Pharma, ki je predstavil svojo poslovno filozofijo. O sodobnih manifestacijah zla in njihovem poskusu opravičevanja je spregovorila tudi dr. Marija Selak Raspudić, profesorica ontologije, metafizike in zgodovine filozofije na Univerzi v Zagrebu, danes pa poslanka v hrvaškem saboru. Na seznamu predavateljev je bil tudi viceguverner Narodne banke Hrvaške Roman Šubić, ki je navzoče popeljal skozi tveganja in izzive v bančnih sistemih.

Konferenca Avrio Advocati je bila odlična priložnost za poslušanje in sodelovanje pri zelo zanimivih temah, kot so združitve in prevzemi, čezmejni spori, šport in zabava, nepremičnine in okolje ter družinsko pravo.

Avrio Advocati je neprofitna organizacija, ki obstaja izključno v korist svojih članov, ki uživajo ekskluzivnost na svojem domačem ozemlju. Člani Avrio Advocati v celoti razumejo in se odzivajo na poslovne potrebe svojih strank s kakovostjo, ažurnostjo storitev in zmožnostjo samozavestnega obvladovanja tveganj v globalni perspektivi.

Odvetniško pisarno Gorjup so na konferenci v Zagrebu zastopali odvetnica Vesna Gorjup Zupančič ter Tarek Naji, Mihaela Miklavčič, Nikita Zatler in Eva Žagar.